Mobirise

 

 

Importanta vitaminelor in stomatologie

24 Ianuarie 2018
Dr. Oana Tudorache
Stim cu totii ca vitaminele si mineralele au un rol important in mentinerea unui organism sanatos, dar poate nu ne-am pus niciodata problema de rolul pe care il au in sanatatea cavitatii bucale si cum poate fi ea afectata din punct de vedere al carentelor de vitamine. 

In general, carenta de vitamine apare ca urmare a unei alimentatii dezechilibrate sau nesanatoase, a unor diete drastice, care priveaza organismul de necesarul vitaminic de care are nevoie.

Fatetele dentare

22 Noiembrie 2017
Dr. Oana Tudorache
Fatelete dentare sunt niste foite subtiri de 0.4-0.7 mm, confectionate din zirconiu sau ceramica foarte rezistenta, care se cimenteaza pe suprafata dintilor dupa slefuirea unei suprafete foarte subtiri a smaltului.

Acest tip de restaurare protetica este o alternativa pentru multe cazuri care pana nu demult erau rezolvate doar prin coroane dentare. 

Maselele de minte

1 Noiembrie 2017
Dr. Oana Tudorache
Maselele de minte sunt ultimul set de masele care apar la majoritatea persoanelor dupa varsta de 18 ani. 

In trecut, acesti dinti au fost folositi de catre stramosii nostri pentru a mastica tesutul lemnos sau alimentele crude, ajutand astfel procesul digestiv. In timp, pe masura ce dieta umana s-a modificat, maxilarele s-au micsorat in dimensiune, acesta fiind motivul pentru care din punct de vedere functional aceste masele joaca in prezent un rol infim in masticatie.

Endodontia

11 Octombrie 2017
Dr. Oana Tudorache
Endodontia este o specialitate a stomatologiei care se ocupa cu tratarea dintelui pe canal in vederea salvarii lui de la extractie. 

Dintele contine in interiorul canalelor radiculare nervul si vase sanguine care asigura aportul de substante nutritive al acestuia. In momentul in care se imbolnaveste acest nerv, el trebuie scos. 

Profilaxia dentara

04 Octombrie 2017
Dr. Oana Tudorache
Profilaxia dentara are ca scop prevenirea imbolnavirii dentare, cat si preintampinarea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente. 

Ea consta in controale periodice, efectuate de doua ori pe an, respectiv o data la 6 luni, cand este recomandata si igienizarea dentara profesionala. Astfel, se pot depista mai repede si mai eficient afectiuni precum caria dentara simpla sau boala parodontala.

Reabilitarea protetica pe implanturi

28 Septembrie 2017
Dr. Oana Tudorache
Implantologia este o ramura a stomatologiei ce dateaza de mii de ani, inca de pe vremea mayasilor, chiar daca tehnica, forma si materialele folosite in tehnologia moderna se datoreaza in mare parte lui Per-Ingvar Branemark, considerat parintele implantologiei moderne.  

Implantul dentar reprezinta in fapt o radacina artificiala din titan sau zirconiu care se insereaza in os, in locul dintilor lipsa. O lucrare pe implanturi se compune din: implant dentar, bont de vindecare, bont protetic si coroana/lucrare protetica de diferite tipuri.

Ai o intrebare?

Scrie-ne un mesaj si noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp